Tallimme

Varsalan Hevoset sijaitsee luonnonkauniilla alueella Pohjois-Forssan Matkussa. Tallilla on tähän asti ratsasteltu oman perheen voimin, mutta halu kehittää ja opastaa on herännyt ajan kuluessa. Tätä nykyä tallilla on pientä ratastustoimintaa perheen ulkopuolisille ja vuonna 2023 on laajennettu toimintaa hiukan laajemmaksi, mutta kuitenkin toimimme pienimuotoisesti. Tallissamme on aina hyvä meininki ja kaikkia kohdellaan tasapuolisesti. Kaveria autetaan ja neuvotaan tarpeen mukaan.

Hevoset ja tilan muut eläimet ovat meillä perheenjäseniä ja jokaista hoidetaan heidän oman arvonsa mukaisesti. Tallissamme asusta tällä hetkellä Selda (vuonohevonen), Amanda (vuonohevonen), Simppu (vuonohevonen), Konsu (konik), Vallu (eestinhevonen) Tempo (suomenhevonen), Oliver (vuonovarsa), Sasu (vuonovarsaori), Rosso (vuonohevonen) ja Alma (suomenhevonen) sekä kaksi ulkopuolista hevosta.

Tallissamme on karsinatilaa 6 hevoselle sekä kaksi pihattoa Lisäksi tallista löytyy taukohuone, varustehuone, loimitila, ruokahuone sekä pesutilat hevosille. Tallissamme asustaa myös kanoja. 

Tallin välittömässä läheisyydessä on myös iso ratsastuskenttä. Tallia ympäröi luonto; peltoa ja metsää, sekä treenirata, jossa on mukava höntsäillä. Kuitenkin aina sään armoilla, koska maneesia meillä ei vielä valitettavasti ole käytössä.

Amanda VII

Amanda on tallimme kuningatar; meidän mummeli 28v (s. 138cm). Amanda on rodultaan vuonohevonen ja tehnyt ennen meille tuloaan pitkän uran ratsuna ja viimeiset vuodet terapiahevosena. Luonteeltaan joskus kovin itsepäinen, mutta suotakoon se hänelle, koska elettyä elämää on jo paljon. Amanda toimii edelleen ratsuna kevyessä käytössä 3-4 kertaa viikossa. On mahtavan kokemuksen omaava, maastossa superrauhallinen, ei säiky mitään. Kentällä tykkää työskennellä, ja nostaa edelleen laukat. Rakastaa lapsia ja mitä enemmän heitä on ympärillä, niin sitä enemmän Amanda nauttii. Sopii aloittelijallekin.

Ratsastajan painoraja 60kg

Selda

Selda on tallimme toinen vuonotamma, 17v (s.140cm). Selda on vauhdikas ja innostuu lämmetessään. Luonteeltaan ruunamainen tamma, eli erittäin kiltti. Toimii maastossa erittäin hyvin ja lähtee sinne myös yksinään. Myös kentällä Selda tekee mielellään töitä ja hyppii myös esteitä. Ei aloittelijan hevonen vauhdikkuuden vuoksi.

Ratsastajan painoraja 70kg.

Picachu

Picachu eli kutsumanimeltään Konsu, on 8 vuotias vankka Konik-ruuna (s. 135cm). Konsu on maailman ihmisrakkain vekkuli, eli pientä pilkettä silmäkulmassa omaava lempeä poni. Ratsastaessa Konsu ei anna mitään ilmaiseksi, eli vaatii ratsastajalta jonkin verran kokemusta. Kokemusta omaavan ratsastajan kanssa toimii hienosti, mutta kokemattoman kanssa voi jähmettyä paikoilleen tai alkaa pelleilemään. Konsu maastoilee myös mielellään, mutta autoteillä ei tykkää autoista. Hyppii myös esteitä. 

Ratsastajan painoraja 65kg

Typyn Tempo

Typyn Tempo eli Tepa on 16-vuotias ravisukuinen Suomenhevostamma (s165cm). Aikanaan muutaman ravilähdön kokeillut tamma, mutta siirtyi pian ratsupuolelle. Tepa painaa n.700kg ja painoa saisi hiukan tiputtaa :) Ja on meidän "mammutti" ison kokonsa vuoksi. Maailman lempein tamma, joka rakastaa maastoilla. Kentällä Tepa ei ole kouluratojen kuningatar, mutta toimii höntsäillen kentälläkin. Tepa tarvitsee maastoon ja kentälle kaverin, koska ikävöi ystäviään joutuessaan yksin hommiin. 

Ratsastajan painoraja 100kg

Kivelän Alpine Rose

Kivelän Alpine Rose eli Simppu on tallin viimeisin tulokas ja hankittu siitostammaksi. Simppu on 18-vuotias vuonohevostamma (s.140cm). Simppu ei toimi tällä hetkellä kentällä, vaan ainoastaan maastossa. Simppu on luonteeltaan hiukan herkkis ja kaipaa myös kaveria maastoon. Simppu astutettiin onnistuneesti kesällä ja varsaa odotetaan syntyväksi juhannuksen tienoilla 2024 mikäli kaikki sujuu hyvin.

Ratsastajan painoraja 70kg

Avalon

Avalon eli Vallu on 11-vuotias Eestinhevosruuna (s.148cm). Vallu on äärimmäisen rauhallinen työmyyrä, joka hyppää mielellään myös esteitä. Vallu on kaikki käy-tyyppi ja tykkää myös maastoilla. Maastoon haluaa mielellään kaverin, koska yksinään saattaa nähdä mörköjä ja petoja :) Vallu toimii pääsääntöisesti tallin omassa käytössä.

Ratsastajan painoraja 70kg

Hederlig Oliver

Oliver, jota myös Köpöksi kutsutaan :) Oliver kääntyi vuoden vaihteessa 2-vuotiaaksi. Köpön kanssa touhuillaan varsajuttuja, ja haaveissa onkin monitoimiheppa ajaen ja ratsastaen. Syksyllä Köpö ruunattiin onnistuneesti.

Selman Amalia

Alma tuli ilahduttamaan meitä kesällä ja omistajan kanssa päätettiin, että Alma tuli nyt jäädäkseen <3 Almanakka työskentelee mielellään maastossa sekä kentällä. Alma on reipas menijä ja vaatii ratsastajalta vatsalihaksia ;) Alma on iältään 8v ja säkä on n.160cm ja väriltään erittäin kaunis ruunivoikko. 

Ratsastajan painoraja 90kg.

Sjarmerende Sølvgutt "Sasu" 

Vuonovarsa Sasu muutti meille marraskuussa, ja on soputunut hyvin Oliverin kaverksi. Sasua tullaan myöhemmin kouluttamaan ohjasajoon, kärryilyyn ja 3-vuotis keväänä ratsuksi. Sasu on ori ja tulevaisuus näyttää saataisiinko Sasusta jalostusori.

Krossar Foss eli Rosso

Rosso on rodultaan vuonohevonen (13v) ja hän muutti meille talvihoitoon ja palaa omistajalleen kesäkuussa 2024. Rossolla on poikkeuksellisesti pitkä harja omistajan toiveesta. Rossolla pääsee maastoilemaan ja ratsastelemaan ja hän lähtee aina reippaasti hommiin. Rossolla voi ratsastaa sekä lapset, että aikuiset, Ratsastajan painoraja on noin 85kg.

Kuvia hevosista

Luo kotisivut ilmaiseksi!